Uygarlıklar Kenti Milas Forums,By EgeLi Sitesine Hoşgeldiniz.:
Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Uygarlıkların başkenti Milas

AÖF Genel Bilgiler AÖF-Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi - İşletme Fakültesi - İktisat fakültesi ve Önlisans Bölümleri Hakkındaki Her Türlü Bilgiye Bu Bölümümüzden Ulaşabilirsiniz.

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 12-06-2011, 11:05 PM   #1
Açıköğretim'de bütünleme kaldırılıyor
EgeLi EgeLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır 12-06-2011, 11:05 PM

Açıköğretim sisteminde bütünleme sınavı kaldırılacak. Kredili sisteme geçilecek. Öğrenciler senede 4 defa sınava girecek.
Anadolu Üniversitesi ve YÖK, Açıköğretim sistemi'nde değişiklikler yapma kararı aldı.
Haberturk'un haberine göre, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi kredili sisteme geçiyor. İçinde olduğumuz eğitim yılında bu değişiklikten etkilenen bazı bölümler varken, önümüzdeki eğitim yılında ise Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin tüm bölümleri kredili sisteme dahil olacak.
Senede 4 defa sınava girilecek
İktisat hocası Ömür Gülmez, Haberturk'e kredili sistemi şu şekilde anlatıyor: "Kredili sistem, Sistemde bütünleme sınavı kaldırılacak. Bir yıl, (Güz ve Bahar dönemi olmak üzere) iki ayrı döneme bölünecek. Her dönemin ara ve final sınavı olacak. Yani eski sistemde senede her iki dönem için birer defa yapılan ara ve final sınavları, bu sistemde her dönem için yapılacak. Bu da demek oluyor ki; öğrenci bir eğitim-öğretim yılı içerisinde 4 defa sınava girecek. Ders geçme puanlamasında ise 'Harfli Sistem'e geçilecek. Yani; örgün üniversitelerin uyguladığı sistem. Örnek olarak belirtmek gerekirse, 50-55 arası (Yani bir dersten geçmek için alınması gereken puan) CC olarak adlandırılacak. Yine bu sistemin açıköğretime getirdiği yeniliklerden biri, öğrenciye her dönemde 30 kredi tanımlanması. Öğrenci bir sene içerisinde alttan kalmış dersi bulunmamak kaydıyla, üst sınıfından 15 kredilik ders alabilecek. Bu da 4 yıllık bir bölümü, 3 yılda bitirebilme olanağı sağlayacak."
İki defa kayıt yenileme yapılacak
Açıköğretime getirilen yeni sistemde her dönem kayıt yenileme zorunluluğu var. Eski sistemde kayıt yenileme yılda bir defa yapılırken, yeni sistemde Güz Dönemi ve Bahar Dönemi olmak üzere, bir yıl içerisinde iki defa kayıt yenileme yapılması gerekiyor. Sınavlara giriş belgeleri de bundan sonra gönderilmeyecek. Öğrenci, Açıköğretim bürolarından aldığı şifre ile Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesinden sınava giriş belgesi kendisi temin edecek.
Bu dönemden itibaren değişiklikten etkilenecek 2 ve 4 yıllık bölümler şu şekilde:
Uzaktan Eğitim Programları: (2 Yıllık)
· “Bilgi Yönetimi Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
· “Coğrafi Bilgi Sistemleri Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
· “Eczane Hizmetleri Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
· “Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
· “Kimya Teknolojisi Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
· “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
· “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
Merkezi Açıköğretim Programları: (2 Yıllık)
· “Adalet Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
· “Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
· “Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
· “İlahiyat Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
· “Laborant ve Veteriner Sağlık Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
· “Tarım Ön Lisans Programı” (2 yıllık)
Bu sene yeni sisteme dahil olan 4 yıllık bölümler:
· “Felsefe Lisans Programı” (4 yıllık)
· “İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı” (4 yıllık)
· “Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı” (4 yıllık)
· “Sosyoloji Lisans Programı” (4 yıllık)
· “Tarih Lisans Programı” (4 yıllık)
· “Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı” (4 yıllık)
Önümüzdeki yıl yeni sisteme dahil olacak bölümler:
Yeni sistemle birlikte önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde bulunan 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin tümü Kredili Sistem'e dahil olacak.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

TEPEDEN TIRNAĞA CESARET
HERŞEY TÜRKİYE'Yİ SEVMEKTEN İBARET!.
Referans Bağlantılarım

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sitemizden indireceğiniz dosyaları açmak için winrar programını [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sitemizden indireceğiniz PDF dosyalarını açmak için adobe reader programını [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

EgeLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
EgeLi
Uygarlıkların Başkenti Milas
Konular: 1040
Teşekkürleri: 963
45 mesajına 110 kere teşekkür edildi.
Görüntüleme: 133

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil